söndag 31 mars 2013

Kräk!

Efter en mycket trevlig kväll och tre timmars sömn, var det dax att ta sig upp ur sängen, för att försöka äta lite inför det hårda pass som Johan Lomander hade komponerat.  Jag lyckades komma förbi lekplatsen hemma innan det var dax att spy upp gröten jag hade lyckats trycka i mig på morgon, gött tänkte jag då kan vi åka fortare upp för. Speed is safe, lite is right! 

Mötte upp de andra tajt gubbarna vid Ericson, ursäktade mig för att lukta spya, och lovade att inte spy på de andra om det blev dax igen. Vi rullande med de sjukt snygga HCK gubbarna till Lindome. På vägen dit försökte vi sälja Patric, men de ville inte ha honom så vi får fortsätta att ta hand om honom. 

Väl i Lindome drog fartleken igång med ett gött lagtempo och benen fick smaka på syran. Sen avlöste den ena sjuka leken efter den andra. Det attackerades högt och lågt, fult och snyggt. Efter Lerum var det dax att kränka Enar. Efter halva backen slog jag av lite var av Enar spurtar om mig och skriker vi är inte uppe än. Men vad han inte visste var att min plan var att ta ett ärovar runt honom innan jag spurtade ner honom och gav honom det obligatoriska fingret. 
Johan Lomander är helt klart hårdare i år. Kul att se att allt slit har gett resultat. Så vi får väl hoppas på att Otto inte vill sova på nätterna!

Jag och Enar har jobbat efter en plan nu i några veckor, och det är att bryta ner den gamle Patric så vi kan bygga upp honom starkare en någonsin. Efter idag känner vi att vi är klara med nedbrytningen. Så nu ska vi börja bygga upp honom med kärlek och smek. Vi har bestämt att raka hans ben nästa lördag som vår första symbol för vår kärlek.

Mycket kul pass idag Johan!

Bra kört av alla...

Erik är dagens FJOLLA... mysa på en söndag... det är inte ok!!

sol värme och cykling !

japp idag så var det dags för ett härligt cykelpass igen.
jag mötte upp alla härliga gubbar vid ericsson och planen var att köra ett distans pass med fart lek som Johan Lomander hade satt ihop.
vi var ett stort gäng cyklister som satte fart mot Lindome i en gemensam uppvärmning. i lindome så delade klungan på sig, det var ett gäng som körde distans med fartlek och så var det även en grupp cyklister från Hck som skulle köra distans pass med fart. jag besöt mg för att hänga på Hck gubbarna och det var för min del nog ett rätt klokt beslut.
jag vet inte riktigt vart jag har varit idag men jag vet i alla fall att jag har jag haft en underbar dag på cykeln med gött sällskap och go klungkörning.
tack så jätte mycket för idag.

Erik

fredag 29 mars 2013

Dirigenten är tillbaka!

Contis egen hovdirigent vad gäller långdistans är tillbaka - Leo Ranta!

Leo hade kallat in sin orkester till dagens musikaliska resa! Kl 10 började cykelkonserten ner mot Frillesås. Musikanterna bjöds på kantvind, motvind, sprätt i backar, ryck för att spränga klungan, samlad körning i tvåpar, fin belgisk körning - allt perfekt dirigerat av Leo.

Vi stannade inte i Frillesås utan väntade ända till Åsa och den fina bensinstationen.

Jag tog lite bilder på dagens deltagare

 Stickan, Mikko och Peter L


 Anders och Daniel


 Mikko


 Leo, Johan och Niklas
 
 

 Niklas



 Enar
 
 
Och nu undrar ni alla vart contifamiljens egna lilla fadderbarn Fredrik har tagit vägen? Var han inte med? Jovisst var han med och så här såg han ut idag...

 
 
Efter den mysiga fikapausen rullade orkestern hemåt i en välljudande symfoni! Men nu i ren kantvind och sporadisk sida/med. Farten hölls hög och vi hjälptes alla åt för att hålla humöret uppe.
 
Tack alla för idag, en riktigt fin dag på sadeln blev det.
 
Patric
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tisdag 26 mars 2013

Kvällsbus i Härskogen!

I helgen körde vi ganska hårt och både jag och Fidde körde löpträning igår (Enar löste korsord) och våra ben har inte haft en chans att återhämta sig.

MEN, vädret var ju underbart idag och för en gång skull var vindarna relativt lugna. Vi var tre Conticyklister som bara inte kunde motstå en kvällstur.


Vi samlades vid Kallebäck vid 16.30 och drog backen upp mot golfbanan och tuffade oss bort mot Landvetter. Nästan vid Landvetter kom Fidde på den briljanta idén att vända tillbaka och köra Hultabacken (som lär vara den brantaste i Göteborg). Vi körde lagtempo tillbaka och kriget upp började (själv stod jag över då mitt droppstativ välter om jag kör så branta backar). Fidde lurade Enar att det var en brant knäppa i början och sedan lugnt varpå Enar spurtade som en tok. Fidde som visste att det kommer en knäppa till kunde lätt passera en totalt utmattad Enar vid halva backen.

Cyklarna vändes sedan mot Härskogen och nu väntade den totala kränkningen. Från avfarten efter Härryda och till Lerum var det kränkkörning och vi turades om att vägga. Det var totalattacker i alla backar och benen segnade ihop mer och mer. Vi var tre vrak som rullade ner mot Lerum.

Sedan som i en dröm mötte vi den här krautrockaren:

 
 Ett minst sagt kärt återseende då mannen på bilden varit "lite krasslig" sista tiden.....

Skratten avlöste varandra och vi retades att vi var fler som körde då Enars fantastiska liknelse kom som fullständigt tog luften ur oss:
Martin, att cykla själv som du gör är lite grann som att runka, det går bra när man är själv, men det är ju mycket roligare och bättre att vara fler (jag undrar fortfarande om Enar menar att det är bättre att runka fler ihop eller?)!

Vi sa adjö och rullade hem. I Lexby efter att jag tagit en lång förning hör jag hur Fidde ropar:
Kom igen nu Enar!
Varpå de båda ställer sig upp och trycker av mig - det kallar jag kompisar...... Vi återförenades dock i Utby och Fidde lyckades döda våra ben med hejarop och övningar med hög kadens.

Nu mår mina ben riktigt dåligt.

Grymt kört idag, cykling har aldrig varit roligare än vad den är just nu!

Patric

söndag 24 mars 2013

Alm rimmar på Palm!

Om jag ska på introrunda så ska Enar med! För det går inte att dela på bananer i pyjamas, kommer B1 kommer B2. Jag lovar att det blir roligare med båda två, det brukar hända lite mer då...

Men vem är vem!?



Herr Alm kanske vill ha en kram så han blir glad? 

Vårpass med extra allt!

Idag körde vi det första "riktiga" distanspasset eftersom vi lyckades få med oss ett helt gäng sköna cyklister.

Dagens pass hade i princip allt man kan begära från vårens första distanspass.

Vi hade sol och hård vind. Vi rullade söderut i medvinden och alla verkade glada, cyklarna rulla av sig självt och när vi passerat Kungsbacka hade vi ett snitt på över 36 km/h.

Sedan började vårkaoset. Kantvinden slet i klungan och dom satt längst fram bombade (likt påfåglar som vill visa sina fjädrar) på varpå klungan sprack som ett par tajta jeans på Jonas G när han dansade 1995.....

När dom som dessutom bombade på för att kränka varandra (smart...) körde fel blev förvirringen total! Sedan punkor, kalla fingrar och en del Maximpåfyllningar.

Motvinden visade sig bort mot Sätila och det var hårda fajter i backarna. Vi samlade ihop oss och rullade hemåt i en snygg klunga.

Tack alla som var med och gjorde dagen till denna grymma vårtur.

Till er som lite förundrat satt med och tänkte: "hur kan Conticyklisterna köra så dåligt vad gäller klungkörning" så var lugna, vi har på dagens efterföljande träningssnack bestämt att skicka Fredrik på HCKs klungkörningskurser. Först när han fått godkänt där får han vara med och leka igen.......

Det enda som egentligen saknades var Contis egna kelgris - Leo Ranta.

Här är dom som till slut var med tillbaka. En del var bara med i början för att hinna hem till fruar och barn, en del var med under delar av passet och någon vände åt annat håll på slutet.

 
Hur gick det då! Jo både distans och fart blev ungefär som vi tänkt oss.

Hoppas vi ses alla snart igen - det här är ju så himla kul.

Patric

lördag 23 mars 2013

Nu är det bevisat!

Att gammal inte är bäst, snarare tvärtom!

Idag körde jag; Fidde och Enar ett träningspass där vi skulle se vem som var snabbast uppför. Vi drog mot Kungälv och körde en varvabana 10 gånger. Vi startade vid Halleröd skylten och sedan följde en TOTAL förnedring av åldermannen. Fidde och Enar fullkomligt lekte med mig, det spelade ingen roll vilka knep jag tog till, jag var toksist upp ändå.....

                                       Den här delen av Fidde var den jag såg mest av idag:
 
               Så här avslappnade såg pojkarna ut: Dom kör med stängd mun (luktar EPO va?)
 
Och en välbehövlig fika efter dagens mangling!
 
Vem var hårdast upp då? Fidde körde helt klart hårdast men blev slagen av räven Andersson som såg till att bara följa med i Fiddes tempo för att trippa förbi sista 20 metrarna till toppen....
 
Hoppas nu att det är många som kör med oss imorgon, så våra sargade ben får vila i klungan!
 
Patric




fredag 22 mars 2013

Distanscykla med oss på söndag (24 mars)!

På söndag skall solen lysa och temperaturen skall bli hela 2-4 grader. Detta firar vi i ContiCK med en tur ner mot och kanske runt Lygnern.

Samling - Ericsson, Mölndal
Tid - 10.30
OBS - det är racer som gäller, farten kommer bli över 30 km/h i snitt, vi lovar!

Imorgon lördag skall vi i ContiCK kränka varandra i hemliga backar. Så antingen har du av någon outgrundlig anledning något otalt med oss och vill passa på att tokkränka oss på söndag eller så har du lite respekt för oss och vill passa på att åka med när vi är mosiga i benen.

Oavsett vilken typ du tillhör så är du välkommen.

Patric - Fredrik - Enar

torsdag 21 mars 2013

Gissa pisse platsen!


Jag skulle vilja påstå att alla Göteborgs cyklister någon gång har lättat på trycket här inför dom hårda lagtempon som har startat här. Så när jag cyklade förbi idag på min mysrunda med många goa spurter och fyra minuters intervaller, log jag för mig själv och bara tänkte på alla sköna goa cyklister som finns i Götet och som man har garvat med.

söndag 17 mars 2013

Helgsummering

Det är söndag kväll och dags för en liten helgsummering för oss här Götlaborg.

Igår lördag kallade Fredrik in oss för ett träningspass. Han hade bestämt att vi skulle köra backar i i motvinden i början av passet och njuta av lite medvind på hemvägen. Fredrik, Erik, Jerry Nilsson och jag träffades vid Ericsson kl 10.30 (Enar hade fått ledig då han skulle springa långa vårtävlingen i Skatås och firade sin cykelfria dag med en fjärdeplats och tid 2.07 över 32 km - grattis sötnos).

Vi som faktiskt cyklade började upp mot Mölnycke, Benareby, Inseros, Anneberg, Hjälm och upp på bräckan. Därefter rullade vi mot Tjolöholm där efter vände vi hem. Vi knäppte upp jackorna och seglade hem. Vi rullade på i rask takt där Fidde gjorde allt för att hålla tätposition. Enligt Fiddes dator hade vi 44 km/h i snitt från Tjolöholm till Ericsson och vi njöt ikapp av att äntligen få känna fartvinden virvla runt hjälmarna. Det måste varit den nya Abus hjälmen som gjorde Fidde så snabb, han såg sjukt snabb ut åtminstonde.

Idag söndag stog det återigen cykling i schemat för en conticyklist vilar aldrig (för när ni andra vilar tränar vi i Conti - bara så ni vet!).

Fidde hämtade mig strax före 9 (Erik bad om ledigt då han fortfarande var dimmig efter lördagens hårdkörning), skåpbilen styrdes västerut där det bjöds på espresso hemma hos Gabriel Nyström innan han och Viktor Torstensson skulle kränka skiten ur oss. På våra mtb med dubb (tur idag då det var underbart vinterväglag) lämnade vi Gabriels palats.

Vi rullade 6.5 mil på ömsom skogsstigar, ömsom grusvägar och ömsom asfalt. Jag tror vi hann med alla grönområden på Hisingen. Farten var hög hela tiden och stångade oss upp för den ena vidriga backen efter den andra. Själv var jag blank i alla backar i början, först mot slutet av passet vaknade gubben till liv och kunde pressa så dom andra fick smaka bensvid....

Så här trött var Fidde efter dryga 2.5 timmars cykling!

 
Jag tror minsannatt vi alla var rätt möra i både ben och skalle mot slutet.

Gabriel bjöd på värsta fikat vid avslutat pass. Hoppas hans fru och döttrar hämtat sig och vädrat ur svettlukten från oss stinkande gubbstruttar (håll tillgodo Fidde).

Hoppas på fler pass ihop med fienderna från vårt fina lagbygge 2012. Riktigt kul att få cykla med er igen (trots att ni hade fula kläder på er.....).

Imorgon står den vanliga transportlöpning på schemat!

Patric

torsdag 14 mars 2013

Vad är väl en kväll i skogen?

Jo, just underbar!

Fredrik lovade i sitt blogginlägg att han skulle köra i skogen ikväll. Detta gjorde resten av contigänget jätteglada och vi ställde upp manngrant för att cykla med vår kompis Fredrik.

Men vad händer? Jo Fredrik visar ytterligare en gång att han bara snackar.....

Jag, Enar och Erik bjöds på fantastisk skogscykling av världens bästa Delsjöguide - den ytterst sympatiska Leo Ranta (mr Conti himself), utan den äldre av brorsorna Gustafsson.

Som vanligt hittade Leo stigar som bjöd på både is, teknik, fart, flow, skratt, trasigt växelöra, mjölksyra och framför allt tystnad (så här i Fredriks frånmäle).

Tack alla ni som var med ikväll!
Vi hoppas alla att du tränade hårt på annat håll Fredrik (för du vilade väl inte?).

Till helgen kör vi racer igen antar jag. Ses då!

Patric

onsdag 13 mars 2013

Skidor,löpning och cykel porr!

Vägen till att sänka sig själv!

Drog i gång i fredags med 6,6 mil längdskidor i ett underbart vackert Idre. Det var lätt den finaste längd dagen jag har varit med om -15 på morgonen med klarblåhimel och strålande sol, under dagen steg tempen till -5 och jag ville aldrig sluta. Men efter 4,6 mil utan mat vatten och med hård körning i stigningarna var det tom tank. Fem hamburgare senare så var det dax att åka igen och nu anslöt brossan som var pigg som ett as i armarna efter villat på förmidagen. Så efter ha liggat 2 mil på rulle så bestämde han sig för att plåga mig i den sista 4 k klättringen upp till skidstadium fy fan vad jag led men allt för mycket stålthet stog på spel så i sista branten fick jag 20 cm på det lilla äcklet som jag höll till toppen. Så Erik sug!


Lördag morgon kändes det att disco musklerna (armarna,bröst och andra onördiga muskler för en cyklist.) hade fått jobba. Men det var bara till att spotta på den och ta sig upp till spåren. När jag och mongo Erik komm upp till skidstadium så visade det sig att det var tävling på G. Bursjö open 15 k klasisk med indviduell start med en min mellan åkarna. Fan vad nice tänkte vi och anmälde oss, det enda jag tänkte på var nu blir det stryk av brossan. Jag drog i väg blodsmak i första backen men det var bara till att intala sig vill du ha stryk av brossan din fjolla. Det var en sjuk tuff bana som avslutades med nästan 5 k upp för och fästvallan sen vasan var borta sen länge så det var bara till att staka. Jag kom på en andra platts och Erik som är lite klenare kom bara på en tredje platts. Det finns inga fotton på pallen för min tjej tyckte det var skönare i värmestugan, så mycket bryr hon sig :-). På eftermiddagen så gled jag två mil till och bara solade och hade det nice.



Söndag 15 k löpning i längdspåren med 5 kg ryggsäck och ett kilometertempo på 4,35 min. När jag kom upp till skidaläggningen fick jag den äckligt smarta iden att köra en minuter intervaller upp för backen men efter tio stycket var jag hel död och gick ner inan toppen var knäckt så 1-0 till backen.

Måndagen bjöd på två timmar cykling 6,8 mil och en timme simning med mölndal outdor.

Tisdag så blev det en fin tur med mumien Martin som hadde sin "tunga" pendlarcykel med kolfiber och grejer. Det roligaste var när det börja snö och alla som känner Martin vet att han knapt går ut när det är mulett och 20 plusgrader. Men fan vilka sygga ben han har hadde nästan glömt hur sexiga dom är under vintern. Så dom 8,3 milen kändes knappt när jag satt med halv fjong och njöt. En stor kram till dig martin för ditt trevliga sälskap, det är mycket trevligare att cykla med dig en Patric.

Onsdag storkränkning av patric stog på schemat idag. Sagt och gjort! Du får komentera om du vill Patric. Men för din skull så skriv jag inte mer :-) 

Fundrar på om det ska bli till att självkränka sig till smulor med en leo tur i kväll.



måndag 11 mars 2013

Hata Octalink, älska Bikeplace!

Jag gillar min fulracer som mestadels står fastspänd på trainern hemma, den får dessutom tjäna som vår och höst racer för att skona min älskade epoxycykel. MEN den har octalink vevlager/vevparti. Ett system som Shimano måste tillverkat medan Gud sov! Det är i princip omöjligt att få skiten att sitta fast och det glappar bara tittar på det. Nu har glappande blivit såpass stort att den är ocyklingsbar.

Jag har lagt många timmar i helgen på olika internetsajter för att hitta en ny vänster vevarm. Till slut har jag insett att jag måste köpa ett helt nytt vevparti.

Innan jag beställde tänkte jag smart som jag är att sticker ner till killarna på Bikeplace för att se om dom kunde hjälpa mig. Sagt och gjort, 15 minuter senare var jag hemma igen med ett fett flin på läpparna. Jag mumlade på en ramsa som kan sjungas med valfri melodi "aldrig köpa mer från internet, aldrig köpa mer från internet, aldrig köpa mer från internet"!

Jon på Bikeplace rotade fram en låda med vevarmar och hittade ett par Ultegra i 172.5 till mig, han ville ha 200 spänn för dom då han erkände att han förmodligen aldrig kommer montera dom på någon cykel.

Jag sparade massor av pengar och hade jag inte varit så dumsnål och trott att jag kanske kunde köpa billigare via Wiggle, CRC, Bikediscount, Probikekit osv, så hade jag även sparat sisådär 3 timmar (som jag kunnat träna på - hmpf).

Jag kommer förmodligen aldrig köpa cykeldelar från internet igen då man blir betydligt gladare om man gynnar den lokala cykelhandlararen och man får dessutom det man vill direkt (utan att vänta i dagar/veckor på att paketet skall dimpa ner i en cigarraffär långt från dig med konstiga öppettider...).

Nu några timmar och oljiga fingrar senare är cykeln träningsbar igen.

Bikeplace - Internet 1-0

Patric

lördag 9 mars 2013

En tur, två rapporter!

Gött var det!
 
Idag lördag valde jag och Enar att cykla! Nedan kommer två versioner av hur vi cyklade.

Version 1 (som BARA skall läsas av Fredrik Gustafsson - alla normala väljer nästa version).

Vi träffades kl 10 i underbart klart väder men vinden var hård. Hur skulle vi cykla för att kunna ta ut oss så  mycket som möjligt. Vinden var ostlig så vi körde direkt till Pixbo, Benareby, Hällingsjö, Rävlanda, Hindås och Ödenäs. Nu var vi färdiga med motvinden och hade bara backarna kvar i medvinden. Vi körde hårt i motvinden och tävlade i alla backar. Vi bestämde redan innan passet att vi inte skulle äta för att köra torrt på energi och tukta kroppen. Vi fick ihop 12 mil och vi var ordentligt kränkta (hela tiden).

Vi saknade dig Fredrik! Grattis till din starka skidseger!

Version 2 (den barnförbjudna).

Jag och Enar träffades kl 10 (vi hade hoppats på Martin Johansson, men han ville hellre äta Natasjas underbara kakor). Vi ville ha motvinden i början av passet för att kunna segla hem i medvinden, men oops, vi hade ju backarna kvar.....

Vi åt inte för att bli lite extra trötta på slutet. Enar var stark i alla backar. 12 mil i helt underbart vårväder med sol. Vi utstötte ganska ofta någon form av gutturala läten för att ge uttryck för den totala cykelglädjen. Tänk att få en tur på dryga 4 timmar så här i början av mars utan att frysa och på helt torra, grusfria vägar.

På slutet mötte vi Johan Lomander och Jim Berg (vi var för energitorra för att orka stanna).

Vi saknade inte alls Fredrik!

Enar du är underbar och kanske världens bästa cykelkompis! Extra skönt att passera olyckplatsen ganska så exakt ett år senare och kvittera (Enar VS dumma korsningen 1-1 för idag gick det bra). Han har faktiskt inte cyklat förbi den sedan kraschen förra våren.

Patric





onsdag 6 mars 2013

Odjuret!

Vädret skulle vara strålande sol men det blev mulet, dock med hela 7 grader varmt vid start. Fyra förväntansfulla pojkar gav sig av strax efter kl 16. Johan Lomander kände sig sjuk (av farten kanske) och vände hem redan i Kungsbacka.

Här är vi på en bräcka som vi alla känner igen,eller?

Efter Kunsbcka körde vi ner till Fjärås och vände tillbaka mot Hjälm. Nu mötte vi vår vän motvinden, den rev och slet i oss. Vi stångade oss mot Anneberg och här kände jag att backarna upp efter Anneberg bort mot Inseros skulle bli en plåga. Men dom andra två kroknade och helt plötsligt var det farbror Alm som drog hårdast. Göööött tänkte jag, nu grillar jag dom. Nu skall Fredrik få! Fredrik var till och med tvungen att smussla i sig en Maximbar.

Direkt efter Inseros ökade jag tempot för att killarna skulle få se vad lite träning ger. Jag lotsade dom fram i farter en bit över 40 km/h.

Men, antingen tillverkar Maxim grejjer som är av utomjordisk kvalitet eller så hade Fredrik blandat i rysspiller i sin bar, för nu vaknade han. Gick om och drog på i farter nära 50, och han dog aldrig, bara matade och matade. Både jag Enar började till slut leta efter fler växlar för att hänga med.

Efter Lindome rullade vi genom Kållered och tjötade oss tillbaka tillbaka till Mölndal. Samtalsämnet var givet - hur kan Fredrik vara så stark, han som var sååå dålig förra året med kaninben och uthållighet sämre än Claes Malmberg.

Det absolut mest knäckande var att han körde på andra däck än oss andra! Gissa vem som hade de fetaste grejjerna på sina hjul?
Tack för lektionen Fredrik och ditt extremt trevliga sällskap Enar.

Höll på att glömma, 8 mil blev det och snittet blev inte helt tokiga marsfarten 34.5 km/h. Slutet körde vi i mörker med lampor, magiskt vackert.

Patric

tisdag 5 mars 2013

Snälla hjälp mig!

Jag skall ut och rulla med Fredrik imorgon onsdag (6 mars) från Ericsson kl 16.00. Jag är dock rädd för att möta en väckt björn. Via mitt senaste blogginlägg har jag nog retat upp den pojken till hämnd.

Snälla, är du sugen på att rulla ca 9 mil i 30+ tempo så kom och hjälp mig! Jag behöver all hjälp jag kan få för att tämja den lille träningsnarkomanen!

Ses vi?
Patric

PS någon form av liten lampa att sätta på bockstyret kan vara bra att ha om det blir lite mörkt på slutet.

söndag 3 mars 2013

Det här är en riktig kompis!

Eftersom jag bor i innerstaden har jag alltid förmånen av att cykla förbi och hämta upp folk längs med vägen.

När man hämtar upp Fredrik brukar han titta ut och se vad man cyklar på för att matcha min cykel. Han väljer ALLTID en bättre och lättare cykel (i ren rädsla för att bli lite trött).

Den här killen däremot, han är en riktig kompis!

 
Martin Johansson tittade ut idag och tog en SÄMRE cykel än mig. Jag kom på min fulracer med skärmar och Martin matchade det med sin pendlar cykel (dock med racer däck).

Han såg sedan till att ligga på min rulle hela vägen och hela tiden ropa "f.n vad stark du är".
Det kallar jag en riktig kompis! Nu känner jag mig jättestark och tror att jag kan cykla från alla cyklister i Sverige!

Tack Martin för en fantastisk vårtur i helt underbart väder!

Patric