torsdag 27 juni 2013

Fy fän!

Kära Dagbok.

I Eklanda, där bor det små späda pojkar men i team Kungälv där bor det watt monster. Det blev ett episkt lidade stundvis på Tt hojen med kungälvarna ikväll.

Viktor och Gabriel drog iväg först. Min, Mackan och Lunkans uppgift var att jaga ikapp dem och sen putta ner dem i diket. Men Mackan hängde av sig själv efter några minuter (klen pojk det där) så då var det upp till mig och Lunkan att jaga gubbar. Oj vad fort vi cyklade men de gammla gubbarna cyklade fortare så tji fick vi. Tillbaka till stan körde vi ett fint lagtempo där jag drog absolut kortast för att kunna sprätta i slutet och bli tok förnedrad (vilket jag blev).

Det är alltid lika kul att bli inbjuden till hårda pass av Viktor och Gabriel. Så tack för trevligt sälskap ikväll Mattias, Viktor, Gabriel, Marcus och Robban (som hade mekat med cyklen och kunde därför inte medverka, man ska aldrig röra något som funkar.)

 Mycket trevliga gubbar.


Jag och Enar hittade en affär för Team kungälv och Patric.

tisdag 25 juni 2013

Måndags Triatlhon.

Sista måndagen i varje månade innebär Triatlhon på Råda, som anordnas av Mölndal outdoor. När jag kom dit så möttes man av ett folkhav. Så jag fick den stora äran att hjälpa till att ta betalt och dela ut nummerlappar. Hundra nummer lappar tog slut fort sen så var det bara till att göra egna.

Hann precis ner till vattnet och starten efter letande av glasögon och annat fippel. Förra gången hade jag den stora äran att vinna, men igår var det mer en kamp om att inte lägga sig ner och dö. Simmade som en kråka, cyklade som en ko och sprang är synd att säga att jag gjorde, men i mål tog jag mig slagen av Ted Ås och Martin Flinta.

Jag vet inte vad pojkarna i Kungälv gjorde med mina ben i söndags. Men kändes som de var kvar på Konhalls färja tillsammans med den glada kaptenen som såg att vi inte kunde cykla utan stödhjul och därför tvingade oss leda cyklarna. (Han kanske såg Jim Berg när han välte som en fylle hund när han skulle på färjan förra gången :-).)

Erik körde bra igår men klagade också på trötta ben så det måste vara något med luften på Hisingen. Eller så är det bara så att vi i familjen Gustafsson är sjukt klena, och borde krypa tillbaka under den sten vi kom från. Nepp nu ska jag fan vila en dag eller två så man kanske kan hitta lite ork till Västboloppet på söndag. Om jag har riktigt tur så kanske jag kan hitta min tand som jag tappade i en krasch med en gran på ett av gruspartierna på förra årets upplaga.

Ett jätte stort tack till Mölndal outdoor som fixar och trixar sjukt bra.

Här är lite nice bilder från i går.

Onsdagsträningen!

Vädret ser väl inte jättebra ut men är det inget monsunregn kör vi kl 18 från Ericsson imorgon onsdag!

Patric

söndag 23 juni 2013

Lugnt distanspass - My ass!

Jag har varit sjuk några dagar med halsont och svaghet som främsta kännetecken.
Träna har jag inte kunnat så när Gabriels mail om ett lugnt distanspass idag med start 09.30 i Kungälv kom, blev jag het som lava. Viktor, fredrik h, fidde, enar och Erik skulle ju också med.

Men tänk efter nu Alm! Ett lugnt distanspass med dom här gubbarna? Vad trodde jag egentligen?

Det började med att Gabriel lurade mig vad gäller starttiden här i Torslanda så det blev toksolotempo till Kungälv. Sedan började kriget, det var fullt krig i tio mil. Vinden var vidrig men farten vart inte lidande av den. När vi (utskällda av kaptenen) pustade ut på kornhallsfärjan verkade alla rätt schletna!

Vi tre Torslandabor rullade hemåt i fortsatt krigstempo och jag kunde dö på gräsmattan hemma samtidigt som min fru serverade kaffe.

Helt grym tur med världens skönaste gubbar! Sjukt att se så samspelta pedalturturduvorna Viktor och Gabriel är just nu. Det blir något att bita i för raketerna Marcus och lunkan på sm!

Tack och godnatt, vi ses på onsdag kl 18, Ericsson!

fredag 21 juni 2013

Kärringön.

Torsdag och dags för cykling , Mattias Mega Mutte Hermansson hade planerat en tur upp till kärringön och jag var ju självklart sugen på att haka på en sådan fantastisk idé!
klockan tre var det bestämt att vi skulle ses vid Marrieholm bron men så var det ju just det att jag är medlem i familjen Gustafsson och vi är inte direkt kända för att ha bra lokalsinne, jag cyklade fel !
när jag äntligen kommer fram till Mattias så hade han räknat ut att om vi skulle hinna med färjan som går ut till ön klockan sex så hade vi varit tvungna att ha ett snitt på 39 km/h i motvind ! mm gott var min enda tanke.
vi började cykla och insåg ganska snabbt att vi inte kunde köra enligt Mattias fina uträkning men vi behöll vårt glada humör och trampade på i bra takt.
med en stor sol och go värme så var vi minst lika lyckliga som en vit zebra som återfunnit sina svarta ränder.
vårt beteende var i stil med två fjortistjejer och därmed lyckades vi ta några flashiga kort på varandra.


och självklart så togs det ju kort bakifrån för att föreviga våra snygga rumpor :)


Glad Midsommar Erik


tisdag 18 juni 2013

Tack CK Master!

Efter distanspasset runt Vättern i lördags ville både jag och Fidde blåsa ur benen och vad passar då bättre än att köra med CK Master och alla snabba cyklister som huserar i deras snygga kläder.


Mr Grip Grap - Pierre var kvällens ciseron och hade planerat både lagtempon och rena tävlingssträckor. Alla med ordentlig fart så man fick svid i benen både en två gånger.

Tack för ett grymt sommarkvällspass! Det var sjukt kul att se och köra med så många glada och hårda cykister ikväll!

Imorgon onsdag skall det tokregna så det blir ingen contiträning - bara så ni vet!


Patric

PS Fidde bånkade på hemvägen.....

söndag 16 juni 2013

gladast av grabbarna i ladan !

som ni säkert vet så är jag inte riktigt lika hård som resten av gubbarna i gänget så min resa runt Vättern skulle gå lite långsammare än vad den skulle gå för Fidde och Patric och resten av conti gänget.
jag körde med hck och det gick bra. jag tog alla mina förningar utan två och drog som en brunstig tjur så jag är nöjd som fan med att ha gått i mål på 7.49.
nu får det nog bli till att köra vansbrosimmet och lidingöloppet så kanske klassiker tiden kan bli bra.

bra kört av alla snygga cyklister som cyklade runt Vättern !!
med stora goa kramar från Erik !

lördag 15 juni 2013

Den här killen cyklar aldrig mer Vättern!

Vindarna var sataniska och sub 7 blåste bort!
Den här killen har fattat sitt beslut - aldrig mer!

Inte många minuter kvar nu!

Smolket i bägaren är dock att fidde inte fick fast högtalaren på ramen.

fredag 14 juni 2013

Conti har landat - till ladan!

Nu har vi landat vid vårt boende! Vi kom till drömhuset, grymt hus. Vi började packa in men Linn kom vänligt fram till oss hänvisade oss till det ställe där egentligen skall slagga..... Gött! Häng med oss in!

Fiffel, fidde, fidde!

Väl framme i Motala packar vi ut cyklarna och fidde ser att han har ett bakdäcker som är slitet ner till väven.... Det blev därför att uppsöka den lokala handlaren och köpa nya contidäck!

30 mil!

Imorgon rullar Conti runt sjön, dela vårt lidande....

Grattis Enar!

Idag fyller Contis kelgris år och vi vill gratulera vår kära ordförande!

Köp något snyggt till dig själv!

onsdag 12 juni 2013

Bättre än sex?

Det är så himla kul att det är så kul att så många starka och snygga cyklister vill träna med oss.

Jag valde att ta på mig den vita ledar tröjan idag så det inte skulle uppstå några oklarheter, vilket det så klart inte gjorde. Planen var många lagtempon med splittrad klunga Conti style i slutet, vilket jag tyckte vi lyckades bra med.

Jag ska linda svart linda på höger sida och vit på vänster, inte för att jag tror det hjälper men det är ju värt ett försök. Det är mycket sjuka saker som snurrar i skallen så det blir som det blir.

Grymt kört av alla idag (förutom fjollspurt Martin, men man måste ändå ge honom segrarna).

Men va fan, hade Milte'n tagit epo?

Avhängd och förnedrad.

tisdag 11 juni 2013

Onsdag = dödning av ben!

Jorå då på onsdag kör vi som vanlig total kränk med gott tugg. Vi startar som alltid vid ericsson 18.00 och imorgon så gäller det att vara riktigt glad! Räkna med 2-3 timmar, det borde räcka för att kränka mig!

Ses imorgon söt korvar!

söndag 9 juni 2013

Mest flugor på tänderna

Flugor på tänderna får man när man ligger i spets och garvar. Det gjorde Fidde på sin TT-hoj idag, inte en mil av dom 18 vi körde utan typ 20 av 18 (han vinglar ju lite mer än vi andra när han sitter så himla aero om nån undrar varför han cyklat längre än vad själva turen var).
Har man dessutom så grymt fina skinkor som Fidde så får man ligga där framme utan protester för det är ju ren njutning för resten av klungan att spana in dom. Bakom honom blir det tyvärr inte nåt vindskydd när lillkillen borrar ihop sig så ingen över 140 cm längd har egentligen nån nytta av att ligga bakom den räkan mer än för utsikten.
Idag var det förutom jag dom goa grabbarna i Hellbikers som njöt av utsikten. Dessutom njöt vi av fikat och det obligatoriska trackandet och viktsnacket om vem som borde eller inte borde äta vad och vem som inte borde äta alls.
Sedan blev det självklart också go bombning i lite motvind och självklart en avslutande spurtuppgörelse där jag försökte köra från spets med kycklinglår, Fidde försökte sprätta med TT-hojen och Hellbikers bara förundrades över den värdelösa taktiken Contikillarna visade och gick upp och tog lite vind till slut i den enda sekunden när det väl räknas - över mållinjen. Jag och Fidde är anmälda igen till denna höstens teorikurs i cykeltaktik, men mycket troligt att vi inte klarar avslutningsprovet denna gång heller.

Enar

lördag 8 juni 2013

Hjälp! Jag har blivit randonör!

Leo den spjuvern ville lufta benen inför den stundande turen runt sjön nästa helg. Han kallade in sina conticyklister för att få sällskap!

Dagen började i elände då min mage strejkade. Jag fick i mig en rostmacka och blev sedan sittande framför den andra. Jag ville äta den och ett par till, jag borde äta mer men kunde inte. Det blev istället ett gäng besök hos porslinspolisen. Tiden rann iväg och jag hoppa i mitt vita sommarställe. Under hela turen krånglade magen!

Då vi är i stugan i helgen blev det alpin start så när jag mötte upp det här gänget var jag uppvärmd och klar för dragjobb!
Vi rullade söderut mot Lindome sedan österut mot bollebygd. Alla hjälptes åt med farthållning via sköna tiominutersförningar. Bäst pace fick vi av bonden som med sin traktor med släp körde i 45 knyck mellan hällesåker och hällingsjö!

Mysfika vid motorvägen Alingsås!
Nu drog vi norrut mot sollebrunn och rätt in i motvinden hem! Tappert drog vi i ett gött tempo och emellanåt hördes små glädjeskrik!

Jag körde rakt fram mot stugan i sillvik när dom andra svängde upp mot Bergsjön!

Tillsammans körde vi 16 mil på 4 timmar! Jag fick till slut ihop 23 mil vilket förvandlar mig till randonör - gubbrandonör!

Jag vågar inte beskriva hur skönt det var att docka poslinsfabriken hemma efter typ 6 timmars knipande..... Nu har jag dessutom ätit så energibalansen är återställd, kunde bara äta en bar och en gel idag. Hörde hela tiden fiddes röst "ät inte, ät inte - tänk på vikten"!

Lätt och trött har jag dunkat i mig tillräckliga mängder rosevin för att glömma motvinden och bara komma ihåg allas snygga förningar (och tighta rumpor)! Ett pass att minnas!

Tack Leo, Peter, Niklas och Mikael! Idag visade ni hårt killar i svart kan köra!

Alm

måndag 3 juni 2013

Tungt att heta Patric just nu!

Igår fick man slita på det så kallade distanspasset. Jag bonkade inte men tillförde väl inte heller speciellt mycket utan kände mig mest gammal när monstren stötte i backarna!

Ikväll körde jag en 4 milare med min 11 åriga son! I tre mil låg han på rulle för att i en backe samla kraft och komma i en jäkla fart med båda händerna i bocken, han överrumplade mig och kom först över krönet. Då vänder sig den lille skitstöveln om och säger:

Börjar det bli jobbigt nu gubbe!



FÖRNEDRAD!

Fidde satte middagen i halsen av garv när han hörde det och kommer i fortsättningen sköta om Valthers mentala utveckling. Allt för att även fortsättningsvis hålla mig på mattan!

Patric

söndag 2 juni 2013

Döda ben och ett LEND :-).

Distans extra allt!

I lördag så blev det långtur med Leo, Mikko, Peter L, Stickan (krampmongot), Mikael F och Botak. Det var meningen att vara ett lugnare distans pass men...
Det blev som vanligt lite attacker, hårdkörningar och annat smått och gott. Det är gött med gubbar som Mikko som aldrig ger sig och bara kör, Peter L verkar vara immun mot vind och bara maler på, Leo som ligger med bra kör jämnt och fint och aldrig står över en förning. Sen så har vi gubbar som Stickan som bara ska krampa och vara allmänt mongo, Mikael F som hugger på allt och sitter med.
Det blev ett gött fikastopp i Alingsås innan vi skulle ta oss an backarna upp till Edsås. Jag gorde ett ryck i slutet och fick med mig Mikael och fick köra lite gött partempo. Sen så blev det smisk på stjärten för mitt opassande cykelsätt. Så det var med röda händer på skinkorna man fick cykla hem.
Och när de andra fika satt jag och tråna efter mat men höll mig, så Patric kan vara stolt över mig.

Avslappnat och skönt innan start. 

 Slänger med en fin porträtt bild :-)

 Fin utsikt hadde man med!!!

Så jag tackar och bugar för det fina passet i lördags.

Nu till dagens batalj....

 

Vi startade vid Ericson hämtade upp Lunkan i Mölnlycke sen över Partille och här var det dax att dra iväg första gången. Plockade upp Mikael och Hannes i Partille för att sedan ta oss an NDL banan. Hårdkörning i backarna startade med en gång och det sprack av gött men vi samlade ihop oss efter backarna bara för att attackera i nästa och så här höll det på. Jag och jocke körde sönder varandra väl och Lunkan satt och undrade vad fan vi höll på med, och plockade oss på slutet av backarna.  Upp till Ödenäs gick det på hårt och Lunkan förnedrade oss väl med sin tempo cykel.
Till Hindås gick det på bra och Stickan och Erik B fick släppa och det är då det nya Conti utrycket föds ("Dom är bonkande och avhängda, nu kör vi"). Men som alla vet så är en kränkt conti cyklist en glad conti cyklist hoppas att det gäller alla cyklister :-). Det var med sjukt trötta ben man rullade ner mot Eskilsby och de avslutande backarna. Det är här Jocke visar hur man spurtar och tar alla backar. 
Jag vet inte men Lunkan har nog sina egna målgångar....
 
Lunkan målet har alltid varit mellan Ubbhult skyltarna och kommer alltid  att vara :-).
För att vi ens skulle orka tillbaka till stan fick det bli en fika på hagabullen. Patric spanade på en go gräddbakelse men tog ett glas vatten, han hart lärt sig efter Kinnekulle. Medans vi andra åt som vi aldrig sett mat tog Lunkan en isglass som han sög så fint på.. såg hur Jocke sneglade på honom.

Så nu ligger man i soffan med ben som har begått självmord, ätit upp allt i kylen. Ska ta en tur till Ikea för att bygga lite mental styrka nu också.

Man blir ju sugen på lite "glass".

Mycket bra kört av alla idag, det är kul att så många starka cyklister vill köra med oss.