fredag 30 augusti 2013

Härryda Tempot.


Patric var så sjukt stolt när han vann över mig i NDL backarna under en conti träning för några veckor sen och han har låtit mig höra det så sjukt mycket.
Igår när vi alla 4 små pojkar i conti satt och värmde upp inför Härryda tempot genom att kasta sten på varandras kön så började Herr Alm - fan jag kan ju bara inte få stryk av dig Erik för då säljer jag cykeln och så vidare.
Och nu till det roliga. Nog fan fick Gubben stryk så idag blev det ett samtal till MR Alm där jag såg till att han vet hur kass han är och att han nu kan sälja sin cykel. Han var då väldigt kvick med att byta samtalsämne till att han skall gå simkurser i vinter för att nästa år försöka slå mig i triathlon. Brin it on bitch !

efter tävlingen så bar det av hemåt och då kände Fidde och Lunkan för att uppnå contis motto att kränka sina vänner och fy fan vad vi andra fick lida när dom båda låg långt ner i tempo ställningarna och knappt tog någon vind det är kompisar det <3

Erik

tisdag 27 augusti 2013

Ingen onsdagsträning med Conti imorgon!

Vi ämnar proppa benen fulla med mjölksyra upp för Härrydatempot imorgon, dyk upp du också!

lördag 24 augusti 2013

Puls

Nu ska jag göra något som inte är okej och det är att skriva några seriösa rader på våran sjukt seriösa blogg. Det är antagligen första och enda gången lite siffror kommer visas. Men ni kan vara lugna, jag lovar att straffa mig själv genom att springa naken upp och ner för avenyn och skrika och flaxa med armarna och avsluta med ett dopp i fontänen. 

Jag var och gjorde lite tester på aktivitus för någon månad sen och fick reda på bland annat mina pulszoner. Så i dag var det dax, jag klippte naglarna, kammade snedbena och drog på mig min uniform i svart och gult. Pumpade däcken på tempo aset tills det knakade i armbågen, då vet man att det är lagom med luft. Sen så hände det.. jag tog på mig pulsbandet och rullade ner mot Snipen.

Bestämde mig för att lägga mig på en puls runt 170 vilket är ca 10 slag under tröskeln enigt min testdata. Satte mig långt fram på sadlen för njutningens skull och trampade iväg. Snabbt så inser jag att fan jag kan ju ta i mycket mer än jag brukar när jag är ute och cyklar i min ensamhet, framför allt så inser jag att man kan köra mycket hårdare utför. Kör ner till Kungsbacka och sen tillbaka till Snipen (billdalstempot) med en snitt puls på 167 och en lagom jobbig känsla i kroppen. Riktigt kul att se att man kan ta i mer än man brukar utan att få så mycket mjölksyra. Så nu hoppas jag på att min monark snart kommer så man kan börja bygga lite muskler på spinkobenen, och börja den skräckblandade resan mot att bli ett watt monster :-). 

Men nu till det bästa med dagen. Jag lyckades sno fyra KOM på Strava från Lunkan, och det känns väldigt trevligt. Jag vet att att jag kastar sten i glashus men det är det lätt värt, och jag kommer garanterat få äta upp det. Och sen när tänker vi på morgondagen i Conti? 

Ett tips till alla som har svårt att få ligg... sänk kvalitén och höj kvantiteten, med dem orden hoppas jag ni får en trevlig lördagkväll. 

onsdag 21 augusti 2013

Betraktelser från svansen!

Som vanligt slöt idel hårda cyklister upp idag. Fidde hade planerat en runda där vi skulle få träna nattcykling. Som tur var fanns det viljestarka män på plats som ändrade rutten. Planen om hur vi skulle köra var däremot orubblig. Idag skulle vi köra mer som man enligt kaffekrokodilen kör på Valhalls träningar i Tjockholm. Fullt ös från början i mer tävlingslik träning med attacker. Rundan blev till slut ca 7 mil och tempot var förödande hårt mes hela tiden.

Det är grymt imponerande att se hur cyklister som dom som var med idag river och sliter i sina cykelmotorer och krigar på. Jag var med och krigade lite ibland när det kändes bra men satt mest och sjöng på gamla hits med Eddie Meduza bak i klungan. Efter Härryda bestämde jag mig för att rulla med där fram, jag placerade mig slugt bakom Eriks hjul (att välja hjul är A och O i lagtempo, hamnar man på fel är det kört). Erik orkade inte utan vek av, nästa kille att jag ikapp var Robban, som också vek av. Nu inser jag att den jag har framför mig är Lunkan (den kanske hemskaste personen jämte Fidde och Jimmy Rönn att hamna bakom). Lunkan tar sin förning och lägger sig i högerledet. Men vi börjar närma oss Landvetter och Lunkan försöker troligtvis tömma sig..... Gött tänker jag och försöker passera.
När man ligger så bredvid varandra försöker man alltid lite i smyg betrakta hur cyklisten bredvid verkar (Olgarsson outade sig häromveckan genom att erkänna att han andas åt "fel" håll för att maska). Jag trampar på för glatta livet och försöker se vad Lunkan har i görningen, men inser att hans mimik betyder ungefär såhär:
- Vad fan gör du här fram! Är du så dum får du skylla dig själv för nu kör jag!
Jag lyckas komma runt honom efter en stunds livskamp och tro på sjutton att han rundar mig igen och fortsätter tugga watt! Gött för nu tog Alms ben slut!

Själv börjar jag känna mig lite mätt på cykling efter en lång säsong. Det är egentligen bara en tävling kvar att köra och motivationen är absolut dalande. Att ta ut sig till max blir därför allt svårare och svårare för varje träning och löpskorna ser mer och mer inbjudande ut.... Cykeln behöver dessutom sig en rejäl kärleksgenomgång för nu låter det om den från alla möjliga håll och kanter.

Kul att Cykelcity börjar se ut som ett lag, idag var det hela 4 stycken snyggt röda cyklister med. Kungälv ställde också upp med ett gäng som vanligt.

Olgarsson tyckte efter tävlingen upp till Annebergstoppen att vi Conti borde tagit mer ansvar för att jaga ikapp Lunkans utbrytning. Vi var ju flest från vårt lag. Lätt för han att säga, som alltid kommer undan med att alltid vara det minsta laget. Nästa säsong skall jag också köra själv för att fortsätta göra det jag är bäst på - inte ta något ansvar alls och bara suga hjul....

Tack och hej - idag vara alla utom jag bäst i världen, men jag älskar det här!

måndag 19 augusti 2013

Onsdags träning

Vi kör på som vanligt på onsdag med samling klockan 18,00 vid Ericsson.

Kränk väl och mobba dom mobbade!

söndag 18 augusti 2013

Ännu en helg i Gregor Samsas liv!

Igår körde vi i Conti Vårgårda Velofondo. En mycket rolig tävling där man får en chans att vara med när eliten trycker på. Det är väl inte så mycket att säga om dagen. När elitkillarna (och steroidmonstren från Kungälv) kör på så har vi i Conti inte mycket att komma med. Vi åkte med och var glada för det! Ett gött långpass med lite hårdkörning är aldrig fel en lördag i augusti.

På upploppet rullade jag av någon konstig anledning om Fidde (han hade gjort någon form av tafatt försök att skapa något sista kilometern....). Denna händelse gladde kungälvarna och häcklandet på facebook var igång.

Idag när jag vaknade (fortfarande groggy efter The Wall igår). Kände jag att behövde lufta löparskorna. Dum som jag är ringer jag Fidde. Fidde hängde glatt på och vi körde 2 mil i Änggårdsbergen, allt i ett glatt tempo som inbjöd till filosofiska spörsmål.

Mot slutet sprang vi ut på asfalten för att löpa ut steget. Fidde föreslog en "liten" fartökning. Han hade inte pratat ut meningen innan han drog iväg. Jag hängde på, det var ju två kilometer kvar och killen hade ju sett lite trött ut. Ganska snart inser jag att han nu vill totalhämnas för debacklet på spurtrakan igår, nu skulle tröttgubben sättas på plats. Jag gick med i hans fartökning men när tempot närmade sig 3 minuter per kilometer gav benen upp. Då ökade Fidde farten ännu mer och totalförnedrar mig.

Smilet han hade när han vände upp och föreslog en spurt till skall jag sent glömma, det smilet har bara en som nyss sparkat neråt mycket hårt.....

Kanske måste man till att löpträna också - satan det blir en tuff vinter!

Enar då? Han slog oss båda igår men var klok nog att skylla på att han skulle tvätta sina hålfotsinlägg!

Patric

lördag 17 augusti 2013

Aspenäs Triathlon

Som många av er säkert vet så håller vi i conti på med lite allt möjligt inom konditionsidrott, både jag och min bror kör triathlon Patric och Enar är riktigt duktiga löpare men heeelt kassa på att simma så triathlon är inget alternativ för dem.
Jag och Fidde hade idag lördag tagit oss till Aspenäs med målet att deltaga i en triathlon tävling.
Jag (Erik) den lite smartare brodern hade anmält mig innan och fidde hade åkt dit i hopp om att efteranmälan var möjligt.Det var den inte, han fick då ta sitt pick o pack och dra iväg och hitta några andra att leka med.
hur som helst tävlingen startade med 1500 meter simning som gick bra jag tror jag var 3a upp ur vattnet,efter det var det dax för 4 mil cykling som också gick riktigt bra. Det har jag alla härliga Göteborgscyklister att tacka för. Tack så jätte mycket för att ni har låtit mig lida riktigt många gånger i år det har gett resultat :)
In i växlingsområdet och ett sjukt kasst byte till löpning men det hade jag nästan förväntat mig jag är ju lite av en fippelgubbe. jag höll ihop min löpning och 1 mil senare kunde jag passera mållinjen som segrare.
Gött

torsdag 15 augusti 2013

Patric

Patric är tjock och kan banta, och jag är ful och kan inte göra ett skit åt det!

Så där ja nu har du inget att komma med :-).

Patric glömm inte att du är gamal!

Bananens form är böjd!

Och rund är också en form.

Onsdag och det betyder onsdags träning, och fy fan vad fort det gick på de två lagtempona ner till Fjärås. Ner till Kungsbacka från Lindome delade vi upp den ca: 20 manna gruppen på två och redan där lyckades vi bli av med några som har blivit lite hårdare och fått lite fostran. (Patric åkte av :-).) Därefter blev det stort lagtempo ner till Fjärrås, men det tog inte lång tid innan det blev ett litet lagtempo med en svans av fjollor. (Patric fick släppa och åka med i svansen :-).)

Upp till Bräckan där fotografering skedde, men de var lite blyga när jag sa till att hålla den till höger på stjärten. Men det e som man säger, hellre en snygg kille än en ful tjej. Gladast var Beata som fick klämma på sin brors stjärt, liten kinkey men vi dömer inte, vi bara knyter en näve i fickan och går vidare.



Sen delade vi upp oss i fyra manna grupper och körde 40/20 ner till golfbanan. Här drar Patric i sig en banan och kommer således straffas med en ananas upp i baken.

Transporten hem blev snart till ett fint lidande och Martin som inte drog en meter tog hem spurten till Mölndals bro. Han konstanterade att klungan röde sig framåt utan att han hjälpte till, smart kille den där! (Patric totalt avhängd och förnedrad :-).)

Så tack för ett trevligt pass!


onsdag 14 augusti 2013

Humle och Dumle!

I morse frågade mina arbetskamrater Humle och Dumle om det var okej att komma och köra med oss!

Visst sa jag, alltid gött att förnedra nya förmågor. Båda var rätt ödmjuka inför uppgiften och sa att dom hänger med så länge det går (det blir nog inte så länge tänkte jag rått).

Klockan blev 18 och allt fler cyklister dök upp för samlingen vid Ericsson! Humle och Dumle syntes dock inte till och jag började bli orolig - skulle jag inte få vara med om det roliga att kränka två arbetskamrater? Till slut dök dom dock upp och jag log hånfullt inombords....

Vi rullade iväg, som vanligt en samling cyklister från Göteborgs alla olika klubbar, alla med samma mål - att samla på sig ohälsosamt mycket mjölksyra!

Humle och Dumle rullade med i kedjan ner till Lindome där vi delade upp oss i två lag som skulle köra lagtempo ner till Kungsbacka. Här fick herrarna släppa för första gången.

Vi rullade genom Kobacka och körde storlagtempo ner till Fjärås. Upp mot krönet gick det på i maklig takt, i den lätta medvinden efter krönet bombades det på och Humle och Dumle flög av så hårt att det hördes. Nåväl, det var inte bara Humle och Dumle som hade det jobbigt, strax före Bräutigams var det bara tre som snurrade där fram, resten bet styrlinda.

Vi rullade upp mot bräckan och tillbaka mot Anneberg i mindre lag och 40/20 intervaller. Via småvägarna rullade vi sedan hemåt i lagtempo där det bitvis gick ordentligt fort (allt beroende på vem som ville köra sönder sig själv sönder och samman en sista gång).

I Kållered när Fidde gjorde ett sista självkränkningsförsök blåste vi så förbi Humle och Dumle igen (jag tror dom hamnade i diket av fartvinden), dom hade jobbat sig hem i heroisk fart.

Alla ni som var med ikväll! Tack, jag tycker vi hade det riktigt trevligt ihop, mina ben var riktigt risiga efter attackerna och farten innan Rävekärr!

Fidde, vem var först upp vid krönet i ovanför Kållered? Vi som satt kvar i klungan tyckte du blev slagen av en tjej - Tack Beata, du gjorde kvällen.

Patric

tisdag 13 augusti 2013

Onsdagsträning som vanligt!

Samling kl 18 vid Ericsson för lite syraträning!
Conti lovar trötta ben vid hemkomst!

Patric har lovat lite naken dans och Enar ska cykla naken!

måndag 12 augusti 2013

Pro Tour Light !




Imorgon Tisdag så är det dags igen för pro tour light som varenda Göteborgs cyklist borde vara med på.
Det är en super rolig tävling med gött folk och Tajta rumpor finns det gött om  ;)
hur som helst HÄR hittar ni all information som kan behövas.

Hoppas vi ses imorgon Erik.

lördag 10 augusti 2013

Lördagscykling med lallarna från Bockastyre

Efter två CP dagar (torsdag köpte jag och fraktade hem 950 tegelpannor, fredag heldag med ungarna på Skara sommarland) var det äntligen dags att dra på sig lycraoverallen!

Lallarna Jim och Johan hade annonserat ett pass som verkade tillräckligt intressant för att cykla in till Götet för.

Vi var ett gött gäng från lite olika klubbar som rullade österut mot Lerum, vi körde lagtempo och tjötade!




Härskogsbacken bjöd på lite intensivare körning där ungdomarna helt klart ville stöta bort gubben, men smart som han är smyger han med och gillar läget. Låt ungdomarna attackera sönder sig, dom får det jobbigt sedan.....

Hindås och Bollebygd bockades av och nosarna vändes mot Sätila, vi skulle ju passera Lygnerns norra sida (eller var det södra Jim?).

Vi tog det lugnt i backen upp efter Sätila sedan drog vi igång nytt lagtempo, nu märker jag att benen helt plötsligt börjar vakna till liv. Noterar också en och annan grimas i motvinden när tempot skruvas upp - Gött - gubbens tid är inne! Men nu kom regnet, och då menar jag regnet - jädrar vilket skyfall!

Vi tog det lite piano till Sätila och skulle sedan skulle vi rulla hem i medvinden (Johan valde att cykla mot solen i Varberg den fegisen), men jag var kall och ville hem, varför tempot skulle hållas högt, sagt och gjort, det var bara för pojkarna att lyda efter bästa förmåga. Vi hann  faktiskt hem innan nästa skyfall!

Gött med en kaffe i handen och varma kläder och lite vila - Nej, måste byta om igen om 5 minuter för att cykla norrut, skall möta familjen i Jörlanda!

Tack alla, nu skall lycraoverallen på igen!

Patric

onsdag 7 augusti 2013

Grymme

Det var roligt att se så många goa och snygga cyklister vid Ericson idag. Jag hoppas att alla njöt av den underbara kvällen vi fick tillsammans. En del led mer än andra men jag tror att alla har fått sin del av mjölksyran. 

Jag såg till och med när Olgarsson försökte smyga i sig lite mat på slutet. Visst det hade varit okej om han hade varit lite smalare.  

Lunkan är en hal fisk som lägger sig längs bak i klungan inför backar med strava segment, för att sen glida fram lite i smyg. 

När vi kör lagtempon, måste man vara ärlig mot sig själv och känna efter om man orkar en förning till, så det inte blir luckor och att farten kan ökas så alla får ut max av träningen.

Riktigt bra kört av alla och det var väldigt kul att så många ville träna med oss. Men det bästa var att jag höll koll på höger  och vänster!


tisdag 6 augusti 2013

onsdagsträning !

Onsdag imorgon och då är det träning med Conti som gäller !
Ericsson kl 18.00. hoppas vi ses !

Erik

lördag 3 augusti 2013

Sicket gött race...

Inget i vårt lag blir som man tänkt sig. Alla ni som tränat med oss vet att våra pass aldrig blir som vi tänkt...

Jag har i flera år drömt om att köra ett GP på en gokartbana. Jag nämnde det för min kära vän Fredrik "Fidde" Gustafsson. Vad bra sa han, för jag fixar det här! Sagt och gjort, några veckor senare satt jag på gokartbanan med personer som gärna ville att vi genomförde en cykeltävlning i Torslanda.

Nu skulle vi bara hitta datum och former. Vi hittade till slut ett datum som fungerade (men nu var vi mitt i juni). Vi började formera oss och tävlingen planerades när Fidde helt plötsligt inser att han och hans supersköna lillebrorsa skulle köra ö-loppet just den dagen......

Japp Enar! Kan vi genomföra det här själva? Kanske! Ähh vi kör! Tävlingen ville vi genomföra.

Idag var dagen och vi hade lyckats få ut informationen såpass att åtminstonde några cyklister dök upp.

Vi i Conti vill göra den här tävlingen till tradition och en tävling som cyklister från hela landet kommer för att köra.

Enar tog tag i sekretariatsjobbet direkt och jag skötte snacket och tidshållningen.

Damklassen startade kl 09.40 och dom bombade på, klungan blev mindre och mindre och till slut slet sig Moa loss och körde solo i mål med en vilt kämpande Sofie som tvåa. Clara tog en skön tredjeplats trots sitt knakande vevlager......

Dagen två enda juniorer körde samtidigt som sportklassen och gjorde det på ett imponerande sätt.

Micke Jönsson spurtade ner Björn i sportklassen efter ett slutvarv som mest påminde om årets Paris-Robaix. Creutz var dagens suraste (men det gick över) pallplatsvinnare, han ville verkligen varit med tätduon in i mål, men slank av dessa herrar en bit in i loppet.

Dagens hårdaste klass som innehöll kanonerna skulle bli en sevärd upplevelse. Cyklisterna spurtade redan vid starten och sedan attackerades det friskt hela vägen in i mål. Viktor attackerade sig själv in i mjölksyrahelvetet och tog sig knappt i mål.... Erling vann en imponerande seger efter en väl avvägd attack när det återstog tre varv av loppet. Gubbarna jagade men ingen orkade riktigt köra ikapp. Gabriel spurtade ner Bolteus (mannen som jämte Viktor stog för mest ryck under loppet).

Vi är otroligt glada för alla ni cyklister som dök upp och gjorde Contis första GP till detta lyckade lopp (men vi kunde kanske haft fler cyklister...). Vi har lärt oss massor idag. Det är värt allt slit när man träffar så goa cyklister som ni som kom idag.

Både Valentin och Christer Hedberg var på plats och tog massor av bilder som finns att beskåda på deras hemsidor - dessa båda herrar tar inte bara världens bästa bilder, dom är dessutom så sympatiska att man blir lite småkär.....
http://www.baatphoto.com/
http://christerhedberg.se/

Tack Bikeplace och GoVest för priser och stöd!

Dagens eloge går till världens enda kaffekrokodil som körde upp från Skåne enkom för denna begivelse (we love you). Jag tror det fanns rätt många cyklister på betydligt närmare avstånd som mått bra av detta unika tillfälle att träna igångdrag!

Cykelgöteborg behöver tävlingar i avslappnat skönt format - Conti GP är numer ett av dom!


Patric


torsdag 1 augusti 2013

Den vassa kniven i lådan!

Sist vi var ute och cyklade så kom vi fram till att man inte är äldre än sitt senaste ligg. Så var ditt senaste ligg tjugo år så blir du automatiskt tjugo också. Så nu med detta i bakhuvudet kan ni fråga er om ni verkligen kör i rätt ålders klass :-).